• *

STARTPUNT: Restaurant Fort Lunet

Welkom in onze historische gemeente Geertruidenberg met haar bastions en bolwerken. Het zijn deze monumentale kenmerken die je mee terug nemen in de tijd van de 15e en 16e eeuw, welke de stad moesten beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Zo nemen wij je graag mee naar ons eigen bolwerk genaamd Fort Lunet. Dit verdedigingswerk is in de jaren 1837-1839 gebouwd ter bewaking van zowel de Donge als de naastgelegen straatweg Breda-Gorinchem. Deze weg heeft keizer Napoleon aangelegd, vandaar de naam Keizersdijk en Keizersveer. De lunet is in 1919 als verdedigingswerk opgeheven. Bij de verlegging van de straatweg in de jaren ’30 is de oostelijke gracht grotendeels gedempt. De lunet heeft in de saillant (scherpe punt van een bolwerk) een bomvrij kruitmagazijn met rechts daarvan vijf en links vier kanonkelders, welke tegenwoordig dienst doen als spannende escape rooms.

 

Je kunt bij ons genieten van een heerlijke lunch, gezellige borrel of een fantastisch diner. Selecteer jouw favoriete smaken uit onze menukaart en geniet samen met jouw gezelschap van onze heerlijke gerechten. 

 

De nieuwe, stoere inrichting geeft een warme gezellige sfeer passend bij de historie van Fort Lunet.  Kom eens langs en laat je verrassen.

 

Welkom in Fort Lunet!

 

Lunet 2, 4941 GG Raamsdonksveer

Tel: 0162 - 72 70 43, e-mail: info@fortlunet.nl