• *

Vertrekpunt: Restaurant Fort Lunet

Het verleden

Welkom in onze historische gemeente Geertruidenberg met haar bastions en bolwerken. Het zijn deze monumentale kenmerken die je mee terug nemen in de tijd van de 15e en 16e eeuw, welke de stad moesten beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Zo nemen wij je graag mee naar ons eigen bolwerk en startpunt genaamd Fort Lunet. Dit verdedigingswerk is in de jaren 1837-1839 gebouwd ter bewaking van zowel de Donge als de naastgelegen straatweg Breda-Gorinchem. Deze weg heeft keizer Napoleon aangelegd, vandaar de naam Keizersdijk en Keizersveer. De lunet is in 1919 als verdedigingswerk opgeheven. Bij de verlegging van de straatweg in de jaren ’30 is de oostelijke gracht grotendeels gedempt. De lunet heeft in de saillant (scherpe punt van een bolwerk) een bomvrij kruitmagazijn met rechts daarvan vijf en links vier kanonkelders, welke tegenwoordig dienst doen als spannende escape rooms.

 

Startpunt Fort Lunet 

Fort Lunet is het startpunt van alle uitjes van Uit in Zuid.  Je bent vanaf restaurant Fort Lunet namelijk binnen een halfuur in Nationaal Park de Biesbosch met een van onze Bootjes (Gezond). En je kunt met onze Tuk Tuks, scooters of tandems leuke stadjes bezoeken in en rondom de gemeente Geertruidenberg. Daarnaast is Fort Lunet de ideale uitvalsbasis omdat je hier de dag kunt beginnen of afsluiten met een overheerlijke lunch, borrel of diner. Zo hoef je nooit met een lege maag in de Tuk Tuk te stappen en maak je jouw dagje uit helemaal compleet. Start jouw dag bijvoorbeeld met koffie en gebak en eindig de dag met een zomer barbecue op het buitenterrein. Tuk Tuk Brabant bied in samenwerking met Uit in Zuid al leuke en samengestelde arrangementen aan in en rondom de Biesbosch. Neem vooral eens een kijkje tussen al onze arrangementen en kies het uitje dat het beste bij jullie gezelschap past. 

 

Bereikbaarheid 

Startpunt Fort Lunet is gevestigd in Raamsdonksveer in de provincie Noord-Brabant. Vlakbij de bruisende steden Breda, Waalwijk en Oosterhout. Restaurant Fort Lunet beschikt over gratis parkeerplaatsen rondom het restaurant, zodat jij altijd je auto kunt parkeren in de nabije omgeving. Met de auto kun je het beste onze locatie bereiken via knooppunt Hooipolder (A27) en Knooppunt Zonzeel (A58). Maar de locatie is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de fiets of gewoon te voet. Bekijk hier onze uitgewerkte parkeerplattegrond. 

 

Reserveren bij Fort Lunet

Zou jij graag een plekje willen reserveren bij Restaurant Fort Lunet of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust eens contact met ons op door te bellen naar 0162 - 727043  of mail naar info@fortlunet.nl